Question
Actualizado en
20 nov 2018
- Polaco
-
Inglés (US)
-
Alemán
Pregunta de Inglés (US)
¿Cuál es la diferencia entre home y house ?Puedes dar oraciones como ejemplo.
Respuestas
Lee más comentarios
- Inglés (US)
- Japonés
The word "home" includes the meaning "house".
You don't always have to live in a "house" eh? :)
Usuario con respuestas altamente valoradas
Was this answer helpful?
- Polaco
house to budynek, ale home wykracza poza to znaczenie. home to miejsce, gdzie wracasz zmęczony po pracy, miejsce, gdzie są Twoi bliscy, miejsce, gdzie odpoczywasz, Twoja oaza i Twoje schronienie. Tam, gdzie czujesz się dobrze 😋🏠, przysłowiowo, jak w domu 😊
Podczas gdy house to po prostu bryła z cegieł, home to miejsce, do którego jesteś emocjonalnie przywiązany.
Was this answer helpful?
- Polaco
Załóżmy, że masz męża/żonę. Kupiliście nowe mieszkanie/dom. Więc macie już house. Ale czy uda wam się stworzyć taki prawdziwy home, nie tylko house? :) Nie beton i cegły, ale uczucia, emocje i wspomnienia z nim związane :).
Was this answer helpful?
- Polaco
- Inglés (US)
“This is my house.” ✅
“This is my home” ✅
“I want to go house.”❌
“I want to go home.”✅
They have almost the same meaning, a home typically refers to the place that you feel comfortable and happy living in. A house is just the place that is lived in without much deeper meaning.
Was this answer helpful?