Question
Actualizado en
6 ago 2019
- Turco
-
Inglés (US)
-
Japonés
-
Coreano
Pregunta de Japonés
¿Cuál es la diferencia entre て形の動詞 + おく y 動詞 + ことにする ?Puedes dar oraciones como ejemplo.
Respuestas
Lee más comentarios
- Japonés
~しておく
'(şimdiden, ne olur ne olmaz vb.) -miş olmak'
~することにする (bitmemişlik)
'-etmeye karar vermek' vb.
~したことにする (bitmişlik)
yerine başka bir şey yapmakla yaptığını varsaymak. veya gerçekte yapmadığı halde yapmış gibi tahrif etmek, uydurmak. vb.
gibi anlamlara gelir.
Was this answer helpful?
- Turco
- Japonés
実際にはとても簡単であるが、とても苦労したことにする。
gerçekte çok kolay olurken, çok çabala-(*1).
毎日一錠薬を飲んでいる。 昨日飲むのを忘れた。 今日二錠飲んだ。 これによって昨日も一錠飲んだことにする。
her gün bir tane ilaç içiyorum. dün içmeyi unuttum. bugün iki tane içitim. bununla dün de bir tane iç-(*2)
Türkçe'de nasıl yazılabileceğini bilmiyorum ki,
*1 '-miş gibi taslamak, uydurmak' gibi anlamlarda.
*2 (genellikle kendi çapında) 'varsaymak' anlamında.
Was this answer helpful?
- Turco