Question
Actualizado en
21 jun 2020
- Español (España)
-
Inglés (UK)
-
Inglés (US)
-
Francés (Francia)
Pregunta de Gallego
¿Cómo dices esto en Gallego? en gallego, el pronombre se pone siempre detras del verbo? por ejemplo para decir te vi, decis primero el verbo ver y luego vi? esque en la canción "negro caravel " dice "asi che falín" y el che va delante, por qué?
Respuestas
Lee más comentarios
- Gallego
- Español (España)
En galego, como regra xeral, o pronome átono vai sempre posposto ao verbo. Pero, hai circunstancias que fan que o haxa que poñer antes do verbo. Algún destes casos son:
- Entoación enfática e desiderativa: Deus cho pague.
- En enunciados negativos, se a negación vai antes do verbo: Non te chamas Martín.
- Con pronome ou adverbio exclamativo antes do verbo: Como me doe!
- Cando hai adverbios antes do verbo (por exemplo: acaso, ata, case, quizais, xa, aínda, só, mal, ben, algo, nada, aquí, aí...) : Aínda me lembro.
- Con algúns indefinidos (ninguén, nada, algo, alguén, bastante, calquera, ambos...) : Ninguén me falou.
No caso desa canción "así che falín" é correcto porque hai un adverbio ("así") antes do verbo.
Was this answer helpful?
- Español (España)