Question
Actualizado en
31 ago 2020
- Árabe
-
Neerlandés
Pregunta de Neerlandés
¿Qué significa Het schiet niet op ?
Respuestas
Lee más comentarios
- Neerlandés
- Inglés (UK) Casi fluido
Its not going that fast / Its taking too long.
Most of the times you use it when you're waiting for something that is taking awhile or longer than you thought it would be.
Was this answer helpful?
- Árabe
- Neerlandés
'Schieten' doe je ook met een pistool. Wij zeggen dan:
* De man schiet op de andere man.
* De man heeft op de andere man geschoten.
Dat is dus de letterlijk betekenis van 'schieten'.
'Opschieten' betekent 'iets sneller doen'. In de zin moet je 'op' losmaken. Zo:
* De man schiet op.
* De man schiet met zijn werk op.
* De man schiet op met zijn werk.
* De man is niet opgeschoten met zijn werk.
Er zijn dus veel verschillen tussen 'schieten' (to shoot) en 'opschieten' (to hurry). Maar beide woorden gaan over snelheid.
Usuario con respuestas altamente valoradas
Was this answer helpful?
- Árabe