Question
Actualizado en
1 mar 2022
- Alemán
-
Turco
Pregunta de Turco
¿Cuál es la diferencia entre A: ... diye
"Ben türkçe öğreneyim diye buraya geldim." (in order to / um zu)
"O yüzmeyi sevmiyor diye gelmedi." (because / weil)
y B: ... için.
"Ben türkçe öğrenmek için buraya geldim." (in order to / um zu)
"O yüzmeyi sevmediği için gelmedi." (because / weil) ?Puedes dar oraciones como ejemplo.
As far as I understand the meaning should be basically the same between öğreneyim diye / öğrenmek için etc, but are there more subtle differences? Is one more common in daily speech?
Respuestas
Lee más comentarios
- Turco
Actually it is the same thing. You can use both of them.
Was this answer helpful?
- Turco
@ossi1967
Selam.
(Verilen örnekte) İkisi de aynı anlama çıksa da "diye" kelimesi "zarf (belirteç)", "için" kelimesi "edat(ilgeç)" olduğu için dilbilgisi açısından farklıdır.
"Güzel görünsün diye maviye boyadım." => Zarf
"Güzel görünmesi için maviye boyadım." => Edat
Yine de, ikisi aynı görünüyor değil mi? :))
--
Hangisini kullanmak istediğiniz size bağlı. Türkçe, bu konuda sizi özgür bırakıyor. İstediğinizi seçip kullanabilirsiniz.
Usuario con respuestas altamente valoradas
Was this answer helpful?